Nazovite me
Imate pitanja? Ostavite nam ime i broj telefona i mi ćemo Vas nazvati.

Stres je najčešći uzročnik pada imuniteta

2020. 11. 06.

Briga o imunološkom sistemu nije dovoljna samo u momentima kada bolest već nastupi, već je potrebno voditi računa i preventivno.

Oslabljen imunitet je nedovljno efikasan u borbi protiv bolesti i nema adekvatnu sposobnost da se njegova antitela izbore sa spoljašnjim uzročnicima – virusi, bakterije i gljivice. Zbog toga telo izraženije reaguje na infekciju i teže savladava oboljenje, što u pojedinim slučajevima može imati i fatalan ishod. Slabljenje imuniteta je najizraženije u toku hladnijih dana, najčešće od kasne jeseni do ranog proleća. U hladnijem periodu naše telo troši mnogo više energije da bi se zagrejalo i to ga čini manje otpornim na virusne i bakterijske infekcije.

Najčešći uzroci slabljenja imuniteta su:

Stres je najčešći uzrok oslabljenog imuniteta.U nekom trenutku svog života svako je osetio efekte stresa,a kao posledice javila se glavobolja, bol u grudima, ubrzan rad srca, preskakanje srca i lupanje, nelagodnost, razdražljivost, napetost, nesanicu. Poznato je da hroničan stres može uzrokovati razna kardiovaskularnog sistema i poremećaja u endokrinom sistemu što se odražava na smanjenje odbrambenih snaga.

Ostali uzroci pada imuniteta mogu biti:

  • razna oboljenja
  • nepravilna ishrana ( bilo da je prejedanje ili gladovanje)
  • previše fizičkoh ili psihičkog napora
  • nesanica, nedovoljno sna, nekvalitetan odmor
  • prekomerna konzumacija alkohola i duvana
  • nedovoljna fizička aktivnost
  • preterano izlaganje suncu ili hladnoći

Ne čekajte da Vas bolest savlada.

Štitite se na vreme, ojačajte organizam pravilnom ishranom, umerenom fizičkom aktivnošću i dovoljnim unosom vitamina!

                                                                                               ►►►Isprobajte Relax Forte koji ne izaziva zavisnost! 

                                                                               


 

 

Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".