Nazovite me
Imate pitanja? Ostavite nam ime i broj telefona i mi ćemo Vas nazvati.

Prirodni antibiotici

2017. 03. 15.

 

Još od davnina naši preci su poznavali pozitivna dejstva biljaka i njihovih različitih plodova u lečenju širokog spektra oboljenja.
Prirodni antibiotici mogu biti veoma korisni u svakodnevnom lečenju, pre nego što posegnemo za sintetičkim antibioticima. 

Beli luk je jak antibiotik sa širokim spektrom pozitivnog delovanja na  zdravstvene probleme. Beli luk ubija samo štetne bakterije za razliku od  hemijskih antibiotika koji ubijaju na milione bakterija koje su potrebne vašem organizmu. On je  takođe jak antifungalni agens koji uništava sve patogene mikroorganizme.
Pozitivno dejstvo ispoljava kod suzbijanja zubobolje ako se stavi direktno na bolan zub, a poznato je njegovo pozitivno dejstvo i za jačanje krhkih noktiju i jačanje imuniteta.Crni luk ima malo blaže dejstvo od belog luka, ali su veoma moćni u kombinaciji.

Kurkuma je odličan začin koji se bori protiv infekcija i umanjuje zapaljenja. Ona blokira razvoj raka i sprečava demenciju. Posebno je korisna za one koji imaju bolove u zglobovima. Osim što čisti krv, Kurkuma je i zagreva i na taj način utiče na stvaranje krvnih zrnaca, a pored reguliše i metabolizam.
Poznato je da Kurkuma i med u kombinaciji sa limunom predstavljaju izvanredno sredstvo za prevenciju svih bolesti respiratornog sistema. Interesantan je podatak da kurkuma i med mogu biti od pomoći i u lečenju depresije. Jedno istraživanje koje je obuhvatalo šezdeset pacijenata dovelo do saznanja da je kod pacijena koji su koristili kurkuminoid tokom šest nedelja, došlo do poboljšanja stanja, slično kao kod pacijenata koji su koristili prozak.

Ren je dobar za sinuse i pluća, jer otvara sinusne kanale i povećava cirkulaciju. Đumbir ima moćna antizapaljenska svojstva i dobar je za cirkulaciju. Čili papričice su najbolji stimulansi za cirkulaciju. Jabukovo sirće je koristio još i Hipokrat 400. godina pre nove ere. Ono sadrži pektin, vlakno koje smanjuje loš holesterol i reguliše krvni pritisak. Jabukovo sirće je takođe bogato kalijumom, koji uklanja toksine iz tela i sprečava gubitak kose listanje noktiju. 

►►►Isprobajte Kurkuma Kapsule i zaustavite bol u zglobovima!

cirkulacija, kurkuma ekstrakt, prirodni antibiotici, 

Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".