Nazovite me
Imate pitanja? Ostavite nam ime i broj telefona i mi ćemo Vas nazvati.

Zorica Zrndarević

2018. 06. 14.

Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije među deset najzastupljenijih uzročnika smrti spadaju oboljenja jetre. Bolest jetre je „tihi ubica“ – pošto jetra boli podmuklo i često ne obraćamo dovoljnu pažnju na simptome koji ukazuju da sa njenim radom nešto nije u redu.

Gospođa Zorica Zrndarević, iz Užica, nije ni slutila da će zbog oboljenja jetre završiti u bolnici. Trpela je mesecima pre toga mučninu, bolove i nagon za povraćanjem koji su bili posledica oboljenja jetre.

"Krvna slika mi je pokazala povećane vrednosti bilirubina , a doktori su sumnjali na cirozu jetre jer mi je bio uvećan levi deo jetre. Ostali parametri krvne slike su srećom bili u redu i sad redovno kontrolišem krvnu sliku – govori gospođa Zorica i otkriva da je pored lekarske terapije odlučila dodatno da pospeši rad svoje jetre uz prirodan preparat na bazi silimarina i artičoke."

"Počela sam da pijem jednu kapsulu na dan preparata Biovital Original Liver Protect koji je namenjen osobama sa poremećajem funkcije jetre, za zaštitu i detoksikaciju. Mučnina, nadimanje i bolovi su mi nestali i veoma sam zadovoljna koliko mi prija ovaj preparat. Verujem da mi se stanje jetre popravlja i da se moja jetra regeneriše, a to ću proveriti i ultrazvukom na narednom pregledu."

Bolesti jetre su u stalnom porastu u svetu i kod nas, a studije pokazuju da se sve više mladih i osoba srednjih godina imaju neke oblike oboljenja jetre.

Masna jetra (steatosis hepatis) je na prvom mestu kada se govori o promenama na jetri i predstavlja preterano nakupljanje neutralnih masti (triglicerida) unutar ćelija jetre, zbog čega je jetra obično lagano do umereno povećana. Drugi naziv je steatoza jetre.

Masna jetra nastaje kad nakupljanje masti u ćelijama jetre prekorači normalnih 5% mase ovog organa. Može biti privremeno ili dugotrajno stanje koje samo po sebi nije škodljivo, ali upućuje na neki poremećaj u organizmu. Ako se ne leči može doprineti nastanku drugih bolesti. Kada se uzrok bolesti može otkriti i otkloniti - moguće je ozdravljenje!

Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".