Nazovite me
Imate pitanja? Ostavite nam ime i broj telefona i mi ćemo Vas nazvati.

Dušanka Opalić

2018. 05. 16.

Godine koje prolaze, stil života i poslovi koje obavljamo svakako ostavljaju traga na našem telu i vremenom se javljaju tegobe  u vidu manje pokretljivosti mišića, bolovi u zglobovima, reumatoidni bolovi, tegobe usled promene vremena

Dušanka Opalić, 88 godišnja penzionerka svesna je svojih godina i tegoba koje su u tom dobu neminovni pratilac svakodnevice.

"Osteoporoza i bolovi u zglobovima stvarali su mi svakodnevne probleme, veoma teško sam hodala. Pogotovo mi je teško što živim sama."  Pored lekarske pomoći i redovnih odlazaka u banju, gospođa Dušanka je odlučila da potraži i dodatnu pomoć prirodnog preparata koji će svojim aktivnim sastojcima ublažiti njene bolove. Njene unuke su joj pomagale u odabiru i na kraju su se odlučile za Biovital Kurkuma Forte kapsule sa 95% aktivnog sastojka kurkuminoida.

"Kurkuma kapsule pijem već četiri meseca i osećam se mnogo življe. Tegobe koje sam osećala pri promenama vremena, sada su mnogo blaže i bolovi su se smanjili. Mnogo lakše se krećem što mi je najvažnije i nastaviću da pijem ove kapsule", dodaje naša sagovornica koja je veoma bistrog uma i optimističnog duha.

Moć kurkume i njeno lekovito dejstvo pokazali su izvanredne rezultate u ublažavanju bolova u zglobovima i mišićima . Kurkuma je bogata gvožđem, vitaminom B, dijetalim vlaknima, a sadrži  kalijum i mangan. Njen aktivni sastojak - kurkuminoid se dobija postupkom ekstrakcije iz korena kurkume. Uglavnom je dostupna u obliku dijetetskih suplemenata u kojima je aktivna supstanca prisutna i do 95%, što doprinosi 20 puta snažnijem dejstvu od kurkume u prahu. Prednost kapsula u odnosu na tablete je što ne sadrže aditive, sredstva za glaziranje, za bojenje, veštačke sastojke i stabilizatore. Kurkuma spada u tzv. “ funkcionalne namirnice” jer sadrži u sebi molekule sa dokazano blagotvornim svojstvima. Ona ima izrazito protivupalno dejstvo i na taj način otklanja upalne procese sprečavajući  nastanak artritisa. Ima slične efekte kao lekovi, samo što je ona prirodna i ne prouzrokuje neželjene efekte, čak ublažava neželjena dejstva koja prouzrokuju sintetički lekovi. Kurkumin doprinosi uništavanju kancerogenih ćelija, a brojna istraživanja su dokazala da je dobar saveznik i u jačanju imuniteta. Njena sposobnost čišćenja organizma utiče na zaustavljanje širenja i množenja virusa i bakterija u probavnom sistemu. Pigmenti kurkume čine da je ovaj začin veoma efikasan antioksidans i otklanja štetu koju prave slobodni radikali u telu. Smanjuje oksidativni stres koji je odgovoran za progresivnu degeneraciju tkiva i organa.

Obraćanjem pažnje na simptome - promene u telu i prevencija bolesti može doprineti zdravijem telu i kvalitetnijem životu bez bolova, a priroda se pobrinula da uz pomoć moćne začinske biljke - kurkume sve to lakše ostvarimo.

reumatoidni artritis, imunitet, bez aditiva, bolovi u zglobovima

Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".