Nazovite me
Imate pitanja? Ostavite nam ime i broj telefona i mi ćemo Vas nazvati.

Znate li koliko žena pati od PMS-a ?

2019. 06. 18.

 

Predmenstrualne tegobe i simptomi ( PMS ) javljaju se usled hormonskog poremećaja 7-10 dana pred menstruaciju. Čak 80% žena ima neke tegobe PMS-a ! Nesanica, glavobolja, migrene,raždražljivost, potištenost, plačljivost, bolovi u stomaku, bolne grudi i nadutost su najčešći simptomi u  predmenstrualnom periodu. Nisu svi podjednako izraženi, kod svake žene je to individualno. 50% žena potraži neku vrstu medicinske pomoći  za ublažavanje oviih tegoba !

Najbolji saveznik u rešavanju ovih simptoma su pravilna ishrana, vežbe i biljni preparati na bazi lekovitih biljaka. PMS ne mora da utiče na kvalitet vašeg života i mnogo je načina kako da se tegobe ublaže.

Hrana i vežbe koje umiruju telo :

Voda – potrebno je povećati unos vode tokom ovog perioda na 2-2,5 l dnevno. Žitarice – ishranu je potrebno obogatiti namirnicama koje sadrže žitarice celog zrna, ovsene kaše.. Kalcijum – unošenjem 1000 mg kalcijuma dnevno može se smanjiti umor, želja za hranom i depresija. Joga – poznato je da ovi položaji i vežbe opuštaju mišiće, umiruju um što utiče na bolje raspoloženje. Šetnja – u prirodi opušta, poboljšava cirkulaciju i pozitivno utiče na ceo organizam. Plivanje –  pokreće grupe mišića, voda  deluje opuštajuće i smirujuće

Namirnice koje je potrebno izbegavati :

So – potrebno je smanjiti unos soli jer ona uzrokuje nagomilavanje tečnost i može izazvati bolove u predelu stomaka. Čokolada, šećer, kafa, alkohol, masti, belančevine iz mesa su takođe na listi nepoželjnih namirnica tokom ovog perioda. Stresne situacije još više pogoršavaju tegobe PMS-a

Ne dozvolite da vam PMS utiče na kvalitet života – živite srećno! 

►►►Isprobajte Femi Balans i ublažite simptome menopauze i PMS-a!

 

pms, bolovi, nesanica, glavobolja, kvalitet života, tegobe

 

Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".