Nazovite me
Imate pitanja? Ostavite nam ime i broj telefona i mi ćemo Vas nazvati.

Zdrava smirenost svaki dan

2020. 10. 09.

Zdrava smirenost svaki dan!

Možemo puno učiniti za svoje zdravlje ako nastojimo svoj život održati što mirnijim. Ne bismo ni pomislili koliko se telesnih i mentalnih bolesti može spriječiti na ovaj način. Kao uzrok nastanka mnogih teških oboljenja navodi se STRES i NERVOZA.                                                                                                                                            
                                               Kvalitetan, miran san je važan za očuvanje zdravlja

U životu se svakodnevno možemo suočiti sa puno složenih i teških situacija. To može uticati veoma nepovoljno na nervno stanje čoveka i narušiti duševni mir i balans.

Želite li ostati uravnoteženi tokom dana?

Miran, kvalitetan san je jedan od najvažnijih fizioloških procesa za ljudsko telo. Tokom spavanja funkcija nervnog sistema ostaje aktivna, složeni fiziološki i biohemijski ćelijski procesi odvijaju se u mozgu i u celom telu.

Nezadovoljavajući san, prema velikom broju epidemioloških istraživanja, javlja se u oko jedne trećine odrasle populacije.

Koji su faktori koji sprječavaju da nam san bude dovoljno miran?

U doba tehnološke revolucije, ljudi previše vremena provode gledajući programe televizijskih kanala, koristeći društvene mreže i intrenet. Sadržaji pojedinih emisija i informacije sa kojima se svakodnevno susrećemo mogu imati uznemiravajući karakter koji nepovoljno deluje na ljudsku psihu.

Pored toga briga za voljenima, ekonomska situacija, zdravstveni problemi - takođe mogu prouzrokovati NERVOZU, NAPETOST, RAZDRAŽLJIVOST i UZNEMIRENOST.

Sve to dovodi do problema sa NESANICOM, nemogućnosti da se lako zaspe i nedostatka kvalitetnog, opuštajućeg sna. Istraživači spavanja kažu da treba izbegavati korišćenje mobilnih telefona i interneta nakon 21 sata.

Šta je nervoza?
Nervoza je propratna prirodna reakcija kod nerešivih ili teških situacija. O nervozi možemo govoriti kada postoji poremećaj u radu našeg nervnog sistema.
Ona proizvodi brojne simptome koji se manifestuju u organizmu. Često se javljaju različiti problemi s disanjem i varenjem, pojačani rad srca, lupanje srca, aritmija,glavobolja, povišen pritisak..To može biti iznenađujuće, ali nervoza takođe može pogoršati naše mišićno-koštane probleme, posebno bolove u kičmi.          

Zašto je kvalitetan san važan?
U svakodnevnom životu, kad pomislimo na san, većinu vremena računamo samo period kad smo navečer legli u krevet do momenta kada je ujutro zazvonio budilnik i tako merimo koliko smo sati "spavali". Međutim, osim količine samog sna, veoma je važan i kvalitet sna. Teško opuštanje, nemogućnost da lako utonemo u san, isprekidan, nemiran san – dugoročno može imati teške posledice po zdravlje čoveka.

Američko udruženje za srce skrenulo je pažnju na nedovoljnu dužinu i loš kvalitet sna, što negativno utiče na funkcionisanje kardiovaskularnog sistema.

Lekovite biljke za opuštanje tokom dana i za miran san – koriste se od davnina se u narodnoj medicini. Njihovo dejstvo i naučno je dokazano:

MATIČNJAK, VALERIJANA, LAVANDA, KANTARION, MAJČINA DUŠICA, HMELJ, PASIFLORA (golgota)

na prirodan način utiču na ublažavanje nesanice, razdražljivosti i nervoze, za smirenje i opuštanje organizma u stanjima stresa i napetosti.

Za razliku od sintetičkih lekova - ove biljke NE stvaraju zavisnost nakon duže upotrebe. 

 ►►►Isprobajte Relax Forte koji ne izaziva zavisnost! 

                                                                               

 

Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".