Nazovite me
Imate pitanja? Ostavite nam ime i broj telefona i mi ćemo Vas nazvati.

Vremenske promene utiču na reumatske bolove

2020. 12. 04.

Vremenske promene utiču na receptore za bol i zbog toga dolazi do pogoršanja reumatskih stanja, a naročito bolnih simptoma.

Po istraživanju Instituta „Batut“, reumatizam je na vodećem mestu oboljenja u Srbiji, tačnije tri četvrtine stanovništva boluje od nekog oblika reumatizma. Reumatizam je grupa različitih oboljenja koja se po nastanku mogu podeliti na: zapaljenske, nezapaljenske i degenerativne.

Reumatskim tegobama su uglavnom zahvaćeni svi zglobovi, vezivno mišićno tkivo, pa i koža, a kao hronična bolest je izuzetno česta kod starih ljudi. Najugroženiji deo populacije je u Vojvodini koja je zbog male nadmorske visine i klimatskih uslova izuzetno pogodno tle za razvoj ove bolesti. Iako hladni i vlažni dani nisu uzrok reumatskih bolesti, znatno pogoršavaju teškoće obolelih. Zato se reumatski bolovi najviše javljaju u jesen i zimu.

Simptomi su veoma karakteristični i izrazito neprijatni: javlja se bol, otežana je pokretljivost. Ređe se javljaju otok i crvenilo ili modra boja na koži, uz bolnu osetljivost na dodir i pokret. Ponekad se javlja bol u leđima, koji može da se širi duž noge. Nekada se bol oseća samo kod pokreta ili kada se menja vreme. Međutim reumatska oboljenja mogu da budu toliko teška, da izazovu deformisanje zgloba ili kosti i da pacijent postane skoro nepokretan. Takva reumatska oboljenja pripadaju grupi oboljenskih reumatizma.

Reumatske bolesti su hronične i uglavnom se ne mogu izlečiti. Promenom životnih navika mogu se sprečiti i ublažiti tok bolesti. Ipak, ako se bolest već javi, lečenje se sprovodi medikamentima i fizikalnom terapijom, a ukoliko tegobe ne prolaze, i hirurškim putem. U osnovi pravilnog pristupa lečenju je pre svega zdrav način života, ishrana i prirodna terapija čajevima i preparatima na bazi ekstakata lekovitog bilja.
Kurkuma je jedna od najučinkovitijih PRIRODNIH PREPARATA za ublažavanje bolova izazvanih reumatoidnim artritisom. Fizikalna terapija se koristi za ublažavanje tegoba izazvanih reumatizmom, a određuje je lekar specijalista u zavisnosti od težine stanja.

►►►Isprobajte Kurkuma Kapsule i zaustavite bol u zglobovima!

kurkuma, reumatuzam, artritis, bolovi u zglobovima

 

 

Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".