Nazovite me
Imate pitanja? Ostavite nam ime i broj telefona i mi ćemo Vas nazvati.

Tri veoma efikasna začinska bilja za smanjenje bola

2016. 05. 31.

 

U zavisnosti od praga tolerancije na bol, svaki pojedinac reaguje drugačije na pojavu bola. Iako danas već postoji široki spektar lekova za ublažavanje bolnih stanja, zbog njihovih neželjenih dejstava sve se češće primenjuju preparati na bazi raznih prirodnih komponenti.                                                                                                                                                                                     Kurkuma je prvenstveno poznata kao jedan od najznačajnijih sastojaka začina karija i zaslužna je za njegovu izrazitu žutu boju. Aktivna supstanca kurkume je kurkumin, koji ima veoma snažno antiupalno dejstvo. Prema skorijim istraživanjima je dokazano da ima skoro isto jako analgetičko dejstvo kao i ibuprofen, sa tom razlikom da kurkumin izaziva manje stomačnih problema. Sposoban je da smanji IBS simptome za čak 50%, ublažava zapaljenske procese želuca, kao i kontrakcije želudačnih mišića, takođe deluje i na ublažavanje simptoma depresije, a mnogo je efikasniji od placebo preparata.  U tradicionalnoj medicini se crni biber koristi od davnina, jer se u njemu nalazi veliki broj sastojaka, koji imaju jako antiupalno dejstvo. Jedan od tih sastojaka je i piperin o kome je 2013 godine dokazano da je veoma delotvoran u terapiji artritisa.                                                                                                                  Tokom jednog ispitivanja vezanog za migrenu, koji je obuhvatao 100 osoba polovini je davan lek za glavobolju, koji je sadržavao 50mg sumatriptana, a drugoj polovini 250mg pečenog đumbira. Iako su se simptomi kod obe grupe smanjile, oni koji su uzimali lekove su se žalili na bolove u želucu ili vrtoglavicu (njih 20%), dok se ovo neželjeno dejstvo pojavilo u manjoj meri (4%) kod osoba, koji su konzumirali đumbir.

►►►Isprobajte Kurkuma Kapsule i zaustavite bol u zglobovima!

 

kurkuma, kurkuminoid, protiv bolova

Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".