Nazovite me
Imate pitanja? Ostavite nam ime i broj telefona i mi ćemo Vas nazvati.

Stres i anksioznost

2021. 01. 15.

Svaki drugi čuvek na planeti boluje od “moderne bolesti” koju nazivamo stres. Okidač za stres mogu biti i uobičajene, svakodnevne radnje – posao, porodica, obaveze, ekonomska situacija.. Kada govorimo o stresu i anksioznosti bitno je da znamo da postoje razlike.

Stres možemo definisati kao stanje za koje tačno znamo šta ga izaziva i koji su uzročnici. Kada se ukloni uzrok - rešava se i stanje stresa ili se značajno ublažava.

Anksioznost je stanje za koje uglavnom ne znamo razloge, to je strah koji osećate, a često niste svesni zbog čega se javlja. Nekada mislite da je sve u redu i da konkretnih razloga za strah nema ali on se ipak javlja periodično i traje u zavisnosti od vaših unutrašnjih osećaja.

Stres, anksioznost i depresija su najčešći psihički problemi koji u savremenom svetu svakodnevno beleže porast obolelih. Organizam razvija različite mehanizme u borbi sa stesnim situacijama pa se dešava da stanja koje je organizam u početku prepoznavao kao stresna više ne doživljvamo tako. Stres izazivaju konkretni događaji i problemi, a anksioznost osećanja koja se nalaze u čoveku. Anksiozne osobe često doživljavaju napade panike koji su praćeni nizom psihičkih i fizičkih simptoma.

Simptomi akutnog stresa i anskioznosti su slični : osećaj umora, pojava bola u mišićima, rasejanost, neraspoloženje, uznemirenost, narušena koncentracija i ostali simptomi koji značajno remete kvalitet života pojedinca su karakteristični za oba stanja i mogu biti uzrok za nastanak depresije.


Prirodni lekovi protiv nervoze

Kada nas savlada umor, nesanica,stres i nervoza tražimo sebi olakšanje i pomoć. U narodu su od davnina poznate određene lekovite biljke koje pomažu u slučajevima duševne napetosti, straha i nervoze. Najpoznatije lekovite biljke su valerijana, glog, hmelj, matičnjak, limum trava, nana, kamilica, majčina dušica, kantarion, lavanda, pasiflora.. Većina ovih biljaka može se pripremiti kao čaj ili piti u obliku dijetetskog dodataka čija je prednost u odnosu na sintetičke lekove da ne izazivaju zavisnost. 

►►►Isprobajte Relax Forte koji ne izaziva zavisnost! 

Da bismo uspeli da se rešimo stresa i posledica stresa, pored čajeva i prirodnih lekova koje možemo koristiti, neophodno je i menjanje životnih navika. Tačnije, potrebno je da u život uvedemo aktivnosti i sadržaje koji dodatno mogu da nas rasterete i oslobode napetosti i nervoze.

Pokušajte na sve načine da skrenete misli u pozitivnom pravcu. Gledajte na život pozitivno izbegavajte konflikte i osobe koje u vama izazivaju negativne emocije.


relax, valerijana, stres, napetost, nervoza, matičnjak


 


 


 

Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".