Nazovite me
Imate pitanja? Ostavite nam ime i broj telefona i mi ćemo Vas nazvati.

Sterilitet uzrokovan prostatitisom

2019. 06. 27.

 

Osnovna funkcija prostate je lučenje semene tečnosti. Ona je odgovorna i za pražnjenje bešike kako bi se sva količina urina ispraznila iz organizma.

Nedavnim istraživanjem koje je sprovelo urološko društvo Srbije došlo se do zabrinjajućih podataka. Zvanično je zaključeno da svakom dugom muškarcu u šestoj deceniji života oboli prostata. Nažalost, potvrđeno je da prostata strada i kod monogo mlađih muškaraca!

Upala prostate ( prostatitis ) praćeno je jakim bolovima, povišenom temperaturom, učestalim nagonom za mokrenjem- pogotovo noćnim, nelagodnim bolovima polnog organa tokom seksualnog odnosa. Ukoliko se upala prostate ne leči od samog početka ona prelazi u hroničnu upalu koju prate blaži bolovi i neprijatnosti. Hronična upala prostate koja se ne leči može dovesti do steriliteta. Najčešče se prvo javlja samo upala bešike koja pogađa sve muškarce barem jednom u periodu od 20.-50.-te godina života. Ako se stanje zanemari i ne leči na vreme - može dovesti do steriliteta!

Kako dolazi do upale prostate?

Neki od najčešćih uzroka upale prostate su urogenitalne infekcije izazvane hlamidijom, mikroplazmom i  ureaplazmom. U muško telo najčešće dospevaju putem seksualnog odnosa. Postoje i drugi uzroci nastanka upale prostate koji se ređe javljaju – sitan kamenac u prostati, suženje mokraćne cevi, tumori (benigna hiperplazija ), virusne infekcije ili alergija na neku vrstu hrane. Kako telo stari dolazi do niza promena koje mogu uticati na zdravlje prostate. Telo gubi elastičnost, dobija se na težini što može biti posledica neadekvatne ishrane, pušenja i konzumiranja alkohola kao i zatvora prouzrokovanog prepunjenim debelim crevom i usporenim varenjem hrane – koje može vršiti pritisak na prostatu.

Lečite prostatu prirodnim putem !

►►►Isprobajte Prostata Max3 za zdravo funkcionisanje prostate!

 

prostatitis, upala bešike, sterilitet, 

Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".