Nazovite me
Imate pitanja? Ostavite nam ime i broj telefona i mi ćemo Vas nazvati.

Simptomi koji ukazuju na oboljenje jetre

2019. 10. 31.

 

Jetra nije odgovorna samo za filtriranje krvi, ona proizvodi i hormone, pravi zalihe energetskih materija i pomaže u varenju hrane. Umereno konzumiranje alkohola, zdrava ishrana i fizička aktivnost su najbolji način da se zdravlje jetre očuva. Ako nam životni stil nije umeren dobro bi bilo obratiti pažnju na najčešće simptome koji mogu ukazati na oboljenje jetre:

Bolovi u stomaku - ukoliko u  gornjem desnom delu stomaka postoji pritisak ili bol- to može ukazivati da sa našom jetrom nešto nije u redu. Ako ovi simptomi traju duže vremena svakako se treba obratiti lekaru.

Žuta koža ili boja očiju - kada nam organizam razgradi izumrle ćelije, tada nastaje žućkasta materija – bilirubin. Zdrava jetra se bez problema oslobodi bilirubina, ako je jetra bolesna onda bilirubine upusti u krvotok pri čemu koža i beonjača mogu da poprime žućkastu boju.

Bolovi slični kao kod artritisa, nagon za povraćanjem, povraćanje, fizička iscrpljenost, gubitak apetita su simptomi koji ukazuju na oboljenje jetre. Ovi simptomi mogu ukazivati na autoimuni hepatitis. U tom slučaju organizam greškom napada jetrene ćelije. Ovo oboljenje je učestalije kod žena nego kod muškaraca.

Promene na koži - ako jetra ne čisti pravilno krv na površini kože mogu se pojaviti promene u vidu malih žilica vena tzv. paukove mreže.

Zbunjenost - ako jetra ne funkcioniše pravilno tada mnogo bakra može dospeti u krv i preko krvi u mozak. Tada se javljaju simptomi slični Alzheimeru kao što je zbunjenost. Bitno je znati da se tada radi o uznapredovalom stanju oboljenja jetre i obavezno se treba javiti lekaru.

►►► Isprobajte Liver Protect za REGENERACIJU i ČIŠĆENJE jetre 

liver protect, oboljenje jtre, bilirubin,bolovi u stomaku

Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".