Nazovite me
Imate pitanja? Ostavite nam ime i broj telefona i mi ćemo Vas nazvati.

Prirodni lekovi za tretiranje otečenih limfnih čvorova

2016. 05. 31.

Otečenost limfnih čvorova predstavlja znak nekog zapaljenskog procesa ili infekcije. Lečenje osnovne bolesti, pomaže u smanjenu otoka limfnih čvorova, dok se simptomatska terapija primenjuje u cilju smanjenja intenziteta simptoma.

Topli oblozi šire krvne sudove, poboljšavaju cirkulaciju, čime se smanjuje otok i bol.

Natopite i dobro iscedite jedan čist peškir ili tekstilnu pelenu u toploj vodi i stavite ga na otečeni limfni čvor. Ponovite ovaj postupak nekoliko puta u toku dana.

Ispiranje usta sa slanom vodom može pomoći u slučaju otoka limfnih čvorova u predelu vrata, čiji je najčešći uzrok zapaljenje grla, sredjeg uha ili zapaljenje u usnoj duplji.

Pomešajte pola kašičice soli sa jednom čašom tople vode i ispirajte usta sa ovim rastvorom više puta u toku dana.

Beli luk ima antiupalno, antimikrobno dejstvo, pojačava imuni sistem i ubrzava procese za detoksikaciju organizma. Konzumiranje belog luka je veoma pogodno za smanjenje zapaljenja limfnih čvorova.

Pojedite dnevno 2-3 čena belog luka ili ga pomešajte sa hranom. Još je delotvornije kada se upaljeno mesto namaže sa uljem od belog luka.

Med takođe ima veoma pozitivno dejstvo na čovekov organizam. Smanjuje zapaljenje, a ima i antibakterijsko dejstvo.

Pomešajte 2-3 kafene kašičice meda sa sveže oceđenim limunom i čašom tople vode i pijte ga gutljaj po gutljaj. Ponovite ovaj postupak dva puta dnevno. Od meda se može praviti i pakovanje: nanesite malo meda na upaljene delove, ostavite ga da deluje deseta minuta, zatim ga isperite.

Kurkuma ima antizapaljensko, analgetičko i anestetičko dejstvo, pa samim tim veoma povoljno deluje na upaljene limfne čvorove.

Pomešajte malo meda sa 1-2 kafene kašičice kurkume, stavite ga na upaljeno mesto, ostavite da deluje desetak minuta, zatim ga operite. Koristite ovo pakovanje 2 puta u toku dana.

Ehinacea se već dugo vremena koristi za ojačavanje imunog sistema, ali je veoma efikasan i kao sredstvo za detoksikaciju organizma, jer stimuliše funkcionisanje limfnih čvorova, smanjuje sklonost prema infekcijama i otoke.

Da bi ehinacea ispoljila svoje dejstvo, pijte ga dva puta u toku dana, 5 dana zaredom, nakon čega napravite pauzu. Ovaj čaj je kontraindikovan u slučaju autoimunih oboljenja.

limfni čvorovi, kurkuma, otečenost limfnih čvorova, antizapaljensko dejstvo

Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".