Nazovite me
Imate pitanja? Ostavite nam ime i broj telefona i mi ćemo Vas nazvati.

PMS- istine i zablude

2019. 07. 05.

 Da li ste znali da žena u svom životu prosečno ima menstruaciju u toku 38 godina ?

Prosečno kada se sve sabere, menstruacija zdrave žene traje oko 38 godina. Uzimajući u obzir da devojčice najčešće prvu menstruaciju dobijaju oko 12. godine, a da u menopauzu žene uglavnom ulaze oko 50. godine života.

Miris žene tokom ovulacije je privlačniji za muškarce. Muškarac može da pretpostavi da je žena u periodu ovulacije. Istraživanja pokazuju da je muškarcima tada miris žene iz nekog razloga privlačniji.

"Mučne" menstruacije mogu biti pokazatelj stanja zdravlja žene. Endometrioza je stanje koje može da uzrokuje jake bolove u stomaku, leđima, a ponekad može da bude uzrok neplodnosti. Čak 6 od 10 žena može imati ovakve simptome.

 Mit o sinhronizovanim menstruacijama.  Devojke smatraju da kada se njihov ciklus "poklapa" sa cikusom neke drugarice da se tada radi o tzv. psihološkoj povezanosti, ali  zapravo je reč o slučajnosti. Naučno nije dokazano da iz bilo kojeg razloga može da dođe do sinhronizovanja menstruacija.

PMS  - Pred menstruaciju žene često muče nadutost, grčevi u stomaku što može to uzrokovati nesanicu, bolove u mišićima, glavobolju... Dakle, žene zaista osećaju kao da se telo pred menstruaciju "bori" protiv njih samih i ne izmišljaju da su u PMS-u. Stres  i nagle promene kilaže takođe mogu da utiču na redovnost menstraucije. To ne mora nužno da bude signal da nešto nije u redu, ali ako vam ciklus izostaje ili je neredovan, trebalo bi da posetite ginekologa.  Želja za seksom -tokom menstruacije može se javiti  veća seksualna želja. Do toga dolazi jer je tokom menstruacije niži nivo progesterona, hormona za koji eksperti tvrde da smanjuje libido. To znači da tokom "onih dana" žene imaju veću želju za seksom.

►►►Isprobajte Femi Balans i ublažite simptome menopauze i PMS-a!

 

pms, bolovi u stomaku, grčevi, nesanica, vervoza, 

 

 

Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".