Nazovite me
Imate pitanja? Ostavite nam ime i broj telefona i mi ćemo Vas nazvati.

Osnovna funkcija jetre

2018. 05. 23.

 

Jetra predstavlja  našu centralnu laboratoriju tela koja ima zadatak da otklanja različite štetne materije iz organizma,  kako se one ne bi vraćale nazad u krvotok i tako ponovo dospele unutar ćelija. Da bi se izbegla hronična oboljenja i odmakli stadijumi oboljenja jetre potrebno je reogovati na vreme. U protivnom, nije sigurno da će se jetra moći izlečiti i dovesti u prvobitno stanje, čak i ako se naknadno započne sa detoksikacijom. Jetra predtavlja ogroman filter zadužen za veliki broj procesa razmene materija u organizmu. Njen kapacitet detoksikacije i čišćenja organizma mnogo je veći od prosečne potrebe, kako bi mogla da podnese i mnogo veća preopterećenja.

Različite hemikalije, lekovi, alkohol,teški metali, odumrle ćelije,mikroorganizmi i razne druge čestice imaju štetno dejstvo na jetru.Specijalne ćelije jetre zadužene su da neutrališu i uklone ove štetne materije iz organizma i da ih putem mokraće izbace iz organizma. Upravo to je razlog što je detoksikacija jetre toliko značajna za očuvanje celokupnog zdravlja.

Nekada je funkcija detoksikacija jetre bila sama po sebi dovoljna za snabdevanje hranjivim materijama i očuvanja zdravlja same jetre. Nažalost, u današnje savremeno doba, količina štetnih materija, koje čovek unese u svoj organizam, je toliko velika da opterećuje jetru i potrebna joj je dodatna pomoć. Kada naruši funkcija detoksikacije jetre, ona više nije u stanju da eliminiše toksine i zbaci ih iz tela. To dovodi do nakupljanja šetnih materija koje oštećuju ostale organe u telu.

►►► Isprobajte Liver Protect za REGENERACIJU i ČIŠĆENJE jetre!

bolesti jetre, detoksikacija, štetne materije, čišćenje jetre

Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".