Ojačajte imunitet na prirodan način

Jačanje prirodnog imuniteta koji naš organizam poseduje je od ključne važnosti i predstavlja osnovu dobrog zdravlja. Brzi ritam savremenog života suočava naš organizam sa velikim brojem spoljašnjih faktora koji mogu uticati na funkcionisanje našeg imunog sistema i ugroziti ga. Nas organizam ima prirodnu sposobnost da se izbori  sa spoljašnjim negativnim uticajima. Kada se naruši ravnoteža i uticaj spolašnjih faktora bude prevelik- našem organizmu je potrebna pomoć! Čak i kada nemamo previse vremena da se posvetimo našem životnom stilu I zdravlju ipak postoje jednostavni delotvorni načini  koji nam mogu pomoći.

Pravilna ishrana je najbitnija za jačanje imuniteta

Najbolje namirnice za imunitet su namirnice koje su bogate nutrijentima. Veoma je važno da namirnice koje unosimo u organizam ne sadrže dodate hormone i antibiotike što je čest slučaj u industrijskim namirnicama. Sve veći broj ljudi prepoznaje značaj pravilne ishrane i upotrebu zdravih manirnica u ishrani. Zdrave namirnice su uglavnom biljnog porekla, sa više nutrijenata nego hrana na koju smo navikli. U njoj je mnogo više vitamina, amino i masnih kiselina, minerala i biološki aktivnih supstanci – fitonutrijuenata koji pozitivno utiču na zdravlje organizma.

KURKUMA – je poznata kao biljka koja jača imunitet i neguje organizam. Smatra se jednim od najdelotvornijih prirodnih antibiotika koji ne uništava dobre bakterije i ne narušava prirodnu crevnu floru . Bogata je gvožđem, kalijumom, manganom, magnezijumom, vitaminima B3 I B6 kao i dijetelnim vlaknima. Pored ovoga ima i snažna antioksidansna, protivupalna i antibakterijska dejstva.

KAKAO – u samo par kašika organskog kaka ima velike količine fitonutrijenata (flavanoli) i mineral. Bogat je izvor bakra, magnezijuma, kalijuma, mangana, hroma i cinka. Dve do tri kašike dnevno omogućuju 20-60% dnevnih potreba ovih značajnih materija što se teško može uneti prirodnim putem čak ni sa dosta voća i povrća.

MED – od davnina se med smatra jednim od najuspešnijih terapeutskih sredtava za različita oboljenja i jačanje imuniteta. Poseduje visoke hranjive i dijetetske vrednosti. Zato ne čudi činjenica da su još stari grčki filozofi i mudraci verovali da med potkrepljuje zdravlje, produžava zdravlje, povećava snagu duha i tela. U kombinaciji sa kurkumom, limunom ili belim lukom – med zaista ima čudotvorna lekovita dejstva!

Similar Posts