Nazovite me
Imate pitanja? Ostavite nam ime i broj telefona i mi ćemo Vas nazvati.

Odaberite najbolju kurkumu za Vas!

2019. 03. 15.

 

Nije svejedno koju kurkumu kupujete!

Zaljubljenici indijske kuhinje znaju da je kurkuma glavni sastojak jela i da kurkuma daje karakterističnu žućkasto - narandžastu boju indijskog curry-a. Nedavno se ispostavilo da ovaj začin utiče na poboljšanje memorije i popravlja raspoloženje.

Jedan američki časopis ( American Journal of Geriatric Psychiatry) objavio je rezultate istraživanja koja potvrđuju pozitivno delovanje kurkuminoida kod osoba koje pate od DEMENCIJE i imaju probleme sa pamćenjem, kao i potencijalno dejstvo kurkuminoida na složene procese u mozgu obolelih od ALZHEIMER-a.

Savremena nauka kao i tradicionalna medicina, visoko ceni ovu lekovitu biljku. Kurkuma je jedan od najmoćnijih prirodnih lekova!

Kurkumin i njegova pozitivna dejstva su i ranije već ispitivana i zaključeno je da ima izrazito protivupalno i antioksidativno dejstvo. Dokazano je i da osobe koje konzumiraju jela sa curry-jem i kurkumom imaju manje šanse da obole od Alzheimer-a i jačaju se kognitivne sposobnosti.

U istraživanju  su učestvovale osobe između 50. i 90.- te godine sa blagim simptomima problema sa memorijom. Polovini od 40 učesnika davana je tzv. Placebo terapija, a drugoj polovini ispitanika je dva puta dnevno dato po 90 mg kurkumina u periodu pola godine. Nakon šest meseci primećeno je znatno poboljšanje kod osoba koje su primale terapiju sa kurkuminom. Poboljšanje memorije bilo je čak za 28%. Na osnovu ovog istraživanja došlo se do zaključka da preporučenim dnevnim unosom kurkumina na duži period mogu značajno da se poboljšaju kognitivne sposobnosti kod ljudi. Naučnici planiraju istraživanje koje bi obuhvatilo veću grupu ispitanika kako bi utvrdili u kojoj meri kurkumin dovodi do poboljšanja kod osoba koje pate od depresije.

►►►Isprobajte Kurkuma Kapsule i zaustavite bol u zglobovima!

Kurkuma ili kurkumin?

U moderno doba kurkuma začin spada među vodeće namirnice kada su u pitanju bolovi u mišićima, zglobovima, kolenima -kod reume i artritisa. Kurkumin (kurkuminoid) predstavlja ustvari izdvojen aktivni sastojak iz kurkume- ekstakt. U bazi podataka stručnih literatura (Pubmed) navodi se oko 6000 zapisa vezanih za kurkumin. O tajnama moćnog kurkumina vredi saznati još više…

kurkuma, kurkumin, kurkuminoid, ekstrakt kurkume

Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".