Nazovite me
Imate pitanja? Ostavite nam ime i broj telefona i mi ćemo Vas nazvati.

Menopauza: šta se može koristiti za ublažavanje simptoma?

2016. 09. 26.

 

Menopauza je period u životu žena, koja veoma snažno utiče na njihov organizam. U ovom periodu dolazi do pojave čitavog niza veoma neprijatnih simptoma, čiji su uzrok nagle hormonalne promene. U nastavku sledi nekoliko saveta, kako se ovaj period može ublažiti prirodnim sredstvima.

Prirodna rešenja

Cimicifuga je biljka, koja je veoma efikasna za lečenje ženskih problema. Najčešće se koristi za smanjenje učestalosti i jačine toplotnih talasa u toku noći, a takođe je veoma pogodan i za jačanje kostiju i smanjenje simptoma migrene. Kalcijum - Osteoporoza je veoma česta u menopauzi i u postmenopauzalnom periodu. Njegov nastanak se može sprečiti adekvatnom ishranom i redovnim kretanjem. Ishrana bogata kalcijumom u značajnoj meri smanjuje mogućnost nastanka osteoporoze, međutim većina žena ne unosi dovoljnu količinu kalcijuma u svoj organizma (dnevna potreba je 1000-1200mg) na ovakav način. Ovo je jedan od razloga zbog koga se kalcijum nadoknađuje suplementima, ali u ovom slučaju je veoma važno voditi računa o tome da se dnevna količina raspodeli na više delova. Ginzeng se koristi za ublažavanje psihičkih poteškoća u menopauzi: dovodi do smanjenja promene raspoloženja i do eliminisanja problema sa spavanjem, ali njegovo dejstvo na fizičke simptome još nije utvrđeno.

Vitamin D ima veoma značajnu ulogu u obezbeđivanju normalnog rada imunog sistema, utiče povoljno na raspoloženje, smanjuje zapaljenje i jača kosti. Kako se starenjem smanjuje sposobnost organizma da apsorbuje vitamin D, veoma je značajna njegova nadoknada. U cilju snabdevanja organizma sa dovoljnom količinom ovog vitamina potrebno je provesti najmanje 20 minuta u prirodi svakodnevno, a u periodu jeseni i zime se preporučuje njegova nadoknada i u vidu suplemenata. Kantarion je veoma efikasan kod smanjenja simptoma depresije, a u menopauzi se koristi za smanjenje stresa, za poboljšanje raspoloženja i za eliminisanje anksioznosti. Dostupan je u obliku tableta i kapi, ali u slučaju da se želi koristiti zajedno sa drugim lekovima, potrebno je konsultovati se sa lekarom. Crvena detelina -  dugotrajna upotreba ove biljke ispoljava svoje pozitivno dejstvo na kosti i smanjuje sklonost prema nastanku osteoporoze, ali takođe pozitivno utiče i na zdravlje srca i krvnih sudova, smanjuje intenzitet toplotnih talasa i znojenje u toku noći. Neka ispitivanja su ukazala i na to da crvena detelina smanjuje šanse za nastanak raka dojke i materice.

►►►Isprobajte Femi Balans i ublažite simptome menopauze i PMS-a!

kantarion, menopauza, vitamin D, prirodni hormoni, disbalans hormona

 

Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".