Nazovite me
Imate pitanja? Ostavite nam ime i broj telefona i mi ćemo Vas nazvati.

Kurkuma u službi lepote

2017. 02. 21.Kurkuma je kod nas najpoznatija kao indijski začin žarko žute boje koji se dobija sušenjem i mlevenjem krtola tropske biljke Curcuma longa, iz porodice đumbira. 
Na osnovu njenih lekovitih svojstava sa pravom je smatraju čudom prirode i za najbolji prirodni antibiotik.
Od vitamina sadrži vitamin C, tiamin, riboflavin, niacin, vitamin B6, vitamin E i K, te minerale kalcijum, gvožđe, bakar, cink, fosfor, mangan i selen .


  

Kurkuma kao sredstvo za negu  kože

Mnogobrojni protivupalni elementi kurkume pomažu kod raznih kožnih oboljenja. Smiruju iziritiranu kožu, smiruju akne, smanjuju hiperpigmentaciju, dajući koži zdrav sjaj. Zbog toga se smatra savršenim sredstvom za negu kože. Kurkuma u kombinaciji sa medom predstavlja efikasno sredstvo u borbi protiv akni i bubuljica.
Veoma lako možete napraviti masku za čišćenje lica ako pomešate malo kurkuminog praha sa medom i nanesite na mesta koja su zahvaćena aknama i bubuljicama.U masku možete dodati  malo limunovog soka.

Kurkuma u svakodnevnoj upotrebi

 Kurkuma je začin koji se može dodavati u sva jela, u slana i slatka. Prah je žute boje, ugodnog je mirisa I blagog je ukusa. U industriji se koristi kao jestiva boja, kao zamena za jaja (testenine, sladoledi, kolači itd.). U istu svrhu može se koristiti i u domaćinstvu, a u Indiji se koristi i za bojanje tkanina.

Kurkuma je izuzetno važan začin jer pomaže boljoj resorpciji belančevina iz hrane,pročišćava krv i povoljno utiče  kod viška mokraćne kiseline u telu. Mokraćna kiselina se, zahvaljujući kurkumi, izlučuje putem znoja te tako rasterećuje bubrege. U kombinaciji sa ghijem (maslom) dobra je za brže zarastanje rana i opekotina, a može se koristiti i kao pomoć u terapiji čira na želucu. Pomaže u ublažavanju bolova u zglobovima, smanjuje upale i tegobe prouzrokovane artritisom i reumatizmom. Kurkumu bi trebali uključiti u svakodnevnu ishranu, jer ima i jako antikancerogeno djelovanje. U zimskim mesecima je kombinacija kurkume i meda veoma efikasna za ublažavanje prehlade i kašlja.

►►►Isprobajte Kurkuma Kapsule i zaustavite bol u zglobovima!

kurkuma, bolovi u zglobovima, artritis, reumatizam

Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".