Nazovite me
Imate pitanja? Ostavite nam ime i broj telefona i mi ćemo Vas nazvati.

Kurkuma kao zaštitnik srca, antioksidans i sredstvo za sprečavanje zapaljenja

2016. 08. 09.

 

Ekstrakt kurkume, koji je poznat po svojim antioksidativnim i antizapaljenskim svojstvima izuzetno je povoljan za jačanje organizma osoba kod kojih je ugrađen bajpas.Prilikom ugradnje bajpasa zbog privremenog prestanka cirkulacije krvi može doći do oštećenja srčanog mišića, što kod pacijenata povećava rizik od infarkta. Kurkuma se pokazala veoma pogodnom kao sredstvo, koje uspešno smanjuje rizik od pojave infarkta. Rezultati eksperimenata su objavljeni u časopisu  American Journal of Cardiology.

Kako su stručnjaci Csiang Maj u ovom eksperimentu obuhvatili samo veoma mali broj pacijenata i to svega 121 osoba, pokazala se potreba da se ovaj eksperiment ponovi sa većim brojem ljudi u cilju  tačnijih rezultata. Učesnicima u ovom eksperimentu je u periodu između 2009-2011 godine ugrađen bajpas. Tokom trajanja eksperimenta polovina bolesnika je uzimala kapsulu kurkume 4 puta u toku dana sa sadržajem kurkume od 1grama. Druga polovina je uzimala placebo kapsulu. Eksperiment je započet 3 meseca pre same operacije, a nastavljen je nakon operacije u trajanju od 5 dana. Rezultat je bio zapanjujući: samo je 13% bolesnika, koji su uzimali kurkumin doživeo infarkt nakon operacije, a skoro duplo njih oko 30%, koji ga nisu koristili. Uzimajući u obzir sve faktore ustanovljeno je da se infarkt javio u 65% manjoj srazmeri kod onih, koji su konzumirali kurkumin u odnosu na one, koji ga nisu uzimali. Istraživači su se u jednu ruku nadali ovako dobrim rezultatima, jer su dobro znali da kurkuma ima antioksidativno i antizapaljensko svojstvo, pa će samim tim biti veoma efikasno srestvo za zaštitu srca od raznih oštećenja i šokova, kojima će biti izložen tokom operacije. Kurkuma ne štiti samo srce, nego i ceo organizam, jer deluje na slobodne radikale, koji dovode do oštećenja tkiva. Kao i svaka materija, tako i kurkuma upotrebljena u normalnim količinama ima izuzetno pozitivno dejstvo, ali njegova nekontolisana upotreba u prekomernim količinama može dovesti do brojnih nuspojava. Prema rečima vrsnog kardiologa Univerziteta Arkansas Jawahar Mehta, preporučljiva dnevna doza kurkume je 4g.

►►►Isprobajte Kurkuma Kapsule i zaustavite bol u zglobovima!

kurkumin, kurkuminoidi, kurkuma, infarkt

Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".