Nazovite me
Imate pitanja? Ostavite nam ime i broj telefona i mi ćemo Vas nazvati.

Kurkuma- borac protiv gljivičnih infekcija

2020. 02. 21.

Stres, lekovi, loša ishrana, bolesti, gljivica kandida mogu poremetiti bakterijsku ravnotežu u tolikoj meri da dođe do gljivične infekcije. Gljivične infekcije su postale učestalije pre pedesetak godina, kao posledica prekomerne upotrebe lekova ( antibiotika, steroida, kontraceptivnih pilula..) koji utiču na porast i umnožavanje gljivica. Najčešći uzročnik gljivične infekcije je Candida Albicans ( slična je kvascu i naziva se kandida ). Ova gljivica najčešće se nastanjuje na vlažnim mestima u organizmu, na sluzokoži polnih organa, u ustima i probavnom traktu, disajnim organima, pod noktima, na koži.. Ako se previše namnože dolazi do infekcije.

Simptomi koji ukazuju na gljivičnu infekciju su crvenilo sluznice ili kože, svrab vagine, pojačan beli sirasti sekret neprijatnog mirisa, problemi sa varenjem, suva i ponekad ispucala koža između prstiju. Infekcije koje su uporne, teško se leče i konstantno se ponavljaju mogu ukazivati na problem imuniteta ili dijabetes. U tom slučaju je obavezna poseta izabranog lekara.

Kurkuma ima izraženo protivupalno dejstvo, delotvorna je protiv kožnih problema ( ekcemi, svrab, čirevi ) a pozitivno deluje i na suzbijanje gljivice kandide u crevima.

Kandida inače prirodno živi u crevima, ali usled preterane proliferacije - bujanja (kod prevelikog konzumiranja šećera, alkohola, pada imuniteta ili uzimanja pilula), može izazvati nadutost, gasove, stomačne probleme itd. Ako kandida iz probavnog trakta žena pređe na vaginalnu sluznicu -postaje dosadan ginekološki problem. Pored svakodnevne upotrebe kurkume u ishrani se može koristiti i cejlonski cimet koji je takođe odličan borac protiv infekcija. Kurkuma se može svakodnevno dodati jelima, a za jači efekat, može se koristiti u vidu dijetetskog dodatka.

►►►Isprobajte Kurkuma Kapsule i zaustavite bol u zglobovima!

ekstrakt kurkume, lečenje kandidijaze, gljivične infekcije

Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".