Nazovite me
Imate pitanja? Ostavite nam ime i broj telefona i mi ćemo Vas nazvati.

Detoksikacija nakon praznika

2020. 01. 02.

Božični i novogodišnji praznici predstavljaju najkritičniji period kada je reč o vitkoj liniji ali i zdravlju celog organizma... Bogatoj prazničnoj trpezi sa obiljem slasnog mesa, slatkim tortama i "čašicom više" retko ko može da odoli pa tako sredinom januara možemo osetiti posledice prekomerne konzumacije hrane i pića. Ako posle svih zabava i praznika sa bogato pripremljenom trpezom, osećate umor i nedostatak energije, podočnjaci su vidljivi, a koža suva – znači da je pravo vreme za detoksikaciju organizma. Telo daje znak da je tokom praznika zatrovano štetnim materijama. Takvo stanje organizma čini idealnu podlogu za viruse i prehlade.

Ćelije u našem organizmu stalno proizvode otpad kao rezultat prirodnog rada metabolizma, a onog trenutka kad mi ne svarimo hranu na pravi način ona postaje toksična. Iako su naša tela sposobna da svakodnevno izbacuju toksine spolja i iznutra ponekad su previše zaposlena i potrebna im je mala pomoć. U tom slučaju nam je potrebna detoksikacija. Kad se štetni otpad u organizmu nakupi dolazi do mnogih hroničnih oboljenja, a detoksikacijom pomažemo telu da se regeneriše. Postoji više načina za izbacivanje toksina uz pomoć sirove hrane, voća, sokova, i važno je da se napravi plan kojeg ćete se pridržavati. Najvažnija stavka je povećana količina vode koju dnevno treba unositi.

Pozitivno dejstvo detoksikacije na organizam :

Prilikom detoksikacije dešavaju se mnogi pozitivni procesi u telu koji blagotvorno deluju na opšte zdravstveno stanje celog tela. Tada odmaramo probavni sistem pošto se hranimo laganom hranom, voćem i povrćem kao i proizvodima koji ne sadrže gluten. Zdravom hranom bogatom vlaknima i pektinom prazne se i čiste creva. Pojedinim namirnicama koje konzumiramo tokom detoksikacije čistimo vitalne organe poput jetre, bubrega i kožePreporučuju se biljke i začini koji pomažu u detoksikaciji, a to su listovi maslačka, ehinacea, crvena detelina, koren čička, sikavica, kurkuma.. Poželjno je jesti ih u svežem obliku ili pripremati zdrave čajeve. Vodu je potrebno unositi u većim količinama ali samo onoliko koliko vam prija. Umesto kafom – dan se može započeti sa sveže isceđenim sokom od jednog limuna i pola čaše vode ili sa čajem od lista maslačka koji ne izbacuje kalijum iz organizma, ali veoma uspešno stimuliše rad jetre. Svakodnevno jedite organski uzgojene krastavce koji su sjajno sredstvo za detoksikaciju zbog količine vode koja se u njima nalazi.

Na zdravlje jetre pozitivno utiču :

 -Zeleni čaj, beli luk, kurkuma, orasi, zeleno povrće, artičoka, dijetetski dodaci na bazi sikavice i artičoke

 

►►► Isprobajte Liver Protect za REGENERACIJU i ČIŠĆENJE jetre 

 

 

kurkuma, detoksikacija, čišćenje jetre, sikavica 

Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".