Nazovite me
Imate pitanja? Ostavite nam ime i broj telefona i mi ćemo Vas nazvati.

Detoksikacija jetre na prirodan način

2019. 03. 15.

 

Vreme je za detoksikaciju jetre!

Prema statistikama Svetske zdravstvene organizacije - Srbija je na vodećem mestu u regionu po potrošnji alkohola po stanovniku! Prosečna potrošnja iznosi 12,5 litara alkohola godišnje po stanovniku. To je zabrinjavajuća činjenica s obzirom na saznanje koliko štetnih materija iz alkohola dospe na taj način preko krvi u jetru!

Poznato je od davnina da domaća rakija ili vino mogu imati lekovita svojstva, ako se konzumiraju u malim količinama. Nažalost, često se događa da osobe koje svakodnevno piju alkohol postanu intolerantne na dejstvo alkohola, pa tako da bi postigli željeno dejstvo koje pruža alkohol piju iz dana u dan sve veće količine. Jetra tada nije u stanju da razgradi i preradi štetne materije i ona počinje da se oštećuje. Statistike (evropske staističke agencije Eurostat) pokazuju da su domaćinstva u EU u 2016. potrošila na alkoholna pića 1,6 odsto ukupne godišnje potrošnje. Za medicinske proizvode i opremu je potrošen približan iznos. Španija je zemlja u kojoj se najmanje kupuje alkohol. Njeni stanovnici na alkohol troše oko 0,8 ukupne potrošnje. Slična situacija je i kod upotrebe sintetičkih lekova. Prema podacima Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje o vrsti i broju izdatih lekova i iskustvima lekara, prosečan građanin Srbije jako malo pažnje obraća na prevenciju svog zdravlja, a mnogo lakše se odlučuje za medikamente i tablete koje kupuju na svoju ruku. Porast broja obolelih od kardiovaskularnih, kancerogenih oboljenja, povišenog holesterola, dijabetesa, moždanih udara i drugih, uzrokuju PORAST KOLIČINE LEKOVA koji se svakodnevno piju. Upotreba lekova je neminomna, a kontraidikacije i nuspojave ih prate. Redovne kontrole jetre su veoma važne!

Za izlučivanje leka i toksičnih materija iz alkohola bitno je normalno funkcionisanje jetre i bubrega. Kod normalnog funkcionisanja jetre sprečava se nagomilavanje leka i štetnim materija u organizmu, u suprotnom nastaju oboljenja jetre: masna jetra, hepatitis, ciroza jetre. Hronični bolesnici koji svakodnevno piju velike količine lekova više puta na dan treba posebno da obrate pažnju i idu na REDOVNE KONTROLE FUNKCIJE JETRE. Nažalost pojedine vrste lekova svojim nuspojavama izazivaju nova oboljenja. Promenom životnih navika, uvođenjem zdrave ishrane, povećane fizičke aktivnosti zanačajno se može smanjiti učestalost infarkta srca i metaboličkih bolesti kao što su povišen nivo šećera i holesterola u krvi.

Lekovito dejstvo sikavice na organizam - još su stari Grci i Rimljani znali za lekovita dejstva SIKAVICE čiji je aktivan sastojak silimarin i koristili su je za lečenje različitih oboljenja. U novije doba urađeno je preko 300 istraživanja da bi se utvrdilo lekovito dejstvo ove biljke na ljudski organizam- pogotovo njeno pozitivno dejstvo na jetru. Sikavica sadrži u sebi čak tri vrste jedinjenja delotvornih za očuvanje zdravlja i regeneraciju ćelija jetre. Silimarin dokazano jača ćelije jetre, štiti ih od toksičnih materija i sprečava da se isprazne zalihe aminokiselinskog jedinjenja - glutationa neophodnog za pravilno funkcionisanje rada jetre. Ima antioksidativno dejstvo i oslobađa ćelije jetre od slobodnih radikala u većoj meri čak i od vitamina C i E.

Silimarin utiče na regeneraciju oštećenih ćelija jetre i

potpomaže nastanak novih - zdravih ćelija.

Utiče na brži oporavak jetre usled virusnog zapaljenja jetre (hepatitisa), masne jetre (nealkoholne) i kod ožiljkavanja jetre - ciroze. Kod osoba koje pate od alkoholne masne jetre ili preterane konzumacije alkohola – silimarin značajno pomaže u OZDRAVLJIVANJU JETRE jer dopunjava zalihe glutationa koju velike količine alkohola unište, a jetra bez njih ne funkcioniše pravilno. Silimarin je pogodan i kod virusnih i toksičnih uzročnika bolesti jetre, podjednako kod štetnog dejstva alkohola, upotrebe velike količine lekova, visokog lošeg holesterola i za preventivno čišćenje jetre. Najbolje rezultate daje primenom prirodnih ekstrakata u vidu dijetetskih dodataka. Pravo je vreme da iskoristite blagodeti prirode i uz pomoć sikavice OČISTITE SVOJU JETRU!

Original LiverProtect - Dodatak ishrani na bazi suvog ekstrakta ploda sikavice sa 130 mg Silimarina i 240 mg suvog ekstrakta artičoke za podršku zdrave jetre, čišćenje jetre, detoksikaciju i prevenciju. 

►►► Isprobajte Liver Protect za REGENERACIJU i ČIŠĆENJE jetre!

silimarin, sikavica, artičoka, čišćenje jetre, detoksikacija, previše lekova, alkohol

Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".